•  
  • Kronkapsyler Hem
  • Köp kronkapsyler
  • Privacy
  • Sitemap

Eget vin på bär samt frukter

Vinframställning hemma har snabbt blivit allt mer populärt. Mycket tack vare att produkterna har utvecklats och utrustningen blivit bättre.

Processen som genomgås påminner i det stora hela om den traditionella vinframställningen. Dock så tillåts vin i den traditionella bemärkelsen endast kallas vin ifall det framställs med hjälp av vindruvor, i enlighet med EUs definitioner. När det beträffar vinframställning hemma så experimenteras det enormt ofta med olika slags bär och frukter.

Likt den traditionella vinframställningen så är det angeläget att hålla en bra hygienisk standard. Minsta förorening kan få stora konsekvenser för smaken på vinet. Det är inte endast utrustning som bör vara rent – därtill är det betydelsefullt att vattnet som används till bryggningen är ordentligt rent. Gert Strand AB säljer allting från färdiga vinsatser till diverse komplement som kan underlätta och förädla hemmaframställnigen. Bland annat säljer företaget så kallat aktivt kol som är fullständigt fantastiskt till att förädla vattnet före bryggning.

Fördelen med att inhandla färdiga vinsatser är att alla nödvändiga instruktioner finns. Och det är inte överdrivet svårt att lyckas med vinsatsen ifall instruktionerna följs noga.

Men att göra en helt egen vinsats öppnar upp åt att testa med varierande bär eller frukter och experimentera med olika jäst. Därtill kan skiftande jäsningstider leda till markanta smakskillnader.

En bra utgångspunkt är att använda sig av en brygghink som rymmer ungefär 30 liter. Det är viktigt att den är utrustad med ett vattenlås som är placerat vid gummit på hinklocket. Skummet som bildas under jäsningen de första dagarna kan pysa genom vattenlåset om hinken är för liten.

I första skedet förjäser man vinet och därefter ska det tappas om, och då krävs en större jäshink. Därtill behövs en sughävert för att tappa vinet från en hink till en annan.

En definitivt essentiell attiralj är oechslemätaren som är till för att mäta upp sockerhalten i vinmusten som bildas under förjäsningen. Ett mätglas är dessutom nödvändigt och ska vara tillräckligt stort att oechslemätaren ryms. En lagom storlek på mätglas brukar vara 100 ml. Tänk på att det inte jämt är sockerhalten som genererar utslag på flytvikten. Skilda bär och frukter utgörs av olika mängder extraktämnen som i sin tur kan variera utslaget.

Glöm inte att ta fortsatta prover av vinet med oechslemätaren under bryggningens gång. Ett råd är att mäta upp ungefär tre deciliter vin i ett litermått och fylla upp 100 ml med hjälp av mätglaset och sänka ner oechslemätaren – läs av värdet. Anteckna samtliga uppgifter och för in dem noga i en bryggjournal. Att inte ha koll på processen riskerar oväntade överraskningar i slutändan. Smaka således av vinet ofta och länge i munnen.

Innan vinet är färdigt ska det stå i jäskärlet ca 2-4 veckor. Tiden kan skifta beroende på sockerhalt, vilken jäst som används m.m. När jäsningen är färdig så kan vinet med fördel tappas om och filtreras ytterligare en gång.


  • hembryggning
  • vinbryggning
  • vintillverkning

Share This Post

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest

Related Posts

Leave A Comment

Click here to cancel reply.

You must be logged in to post a comment.

Menu

  • Exklusiv intervju med John Koza om scratchlott
  • Stevia sötmedel ger alla chans att njuta av sötsaker
  • Är du sugen på att dricka god Hallonsoda ska du läsa här
  • Använd Mögelfri för att tvätta bort mögel och öka trivsel och hälsa i ditt hem
  • Få det perfekta kaffet varje gång med kaffekapslar Caffitaly!
  • Så enkelt är det att ta bort mossa på tak
  • Brygg din nästa kopp kaffe med Dolce Gusto kapslar!
  • Så fungerar Caffitaly kapselmaskin med Caffitaly kapselmaskin
  • Gör det enkelt med Dolce gusto och kaffemaskin kapslar!
  • Städa ditt hem med natriumkarbonat!
  • Städning med bikarbonat blir mycket lättare med bikarbonat storpack.
  • Lär dig hur man gör sockerfri slush på enklaste vis hemma
  • Det är alltid smart att ha Fruktsoda läskoncentrat hemma för att göra egen läsk
  • Om man vill hitta bra priser när man ska köpa destillerat vatten så kan man göra det på nätet.
  • Din kaffemaskin blir som ny med Caffitaly kapslar!
  • Vid varmare väder blir fler sugna på slush då passar det bra att hyra slushmaskin
  • Det har aldrig varit enklare att göra hur man gör sockerfri slush
  • Med en kaffemaskin för kapslar får du ett perfekt resultat!
  • Här kan du läsa mer om den godaste Hallonsoda som finns just nu
  • Få perfekt espresso varje gång med Espresso kapslar för din kaffemaskin!

Pages

  • Privacy
  • Sitemap
  • Kronkapsyler Hem
  • Köp kronkapsyler
  • Privacy
  • Sitemap

Powered by kronkapsyler.se