Testa att göra fantastiskt billigt vin hemma
Vid måltiderna är det inte alltid som samtliga har råd att unna sig ett riktigt gott vin.
Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att dinera till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet speciellt har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar om de tas kontinuerligt med tanke på att det är extremt rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan köpa vin, är alltsammans inte förlorat.
Vem som helst kan tillverka ett rätt så bra vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man gör detta.
Innan vi börjar måste jag att det förekommer ett smidigare sätt som också framställer ett smakfullare vin. Inhandla en vinsats från hembryggning.se vinbryggare från hembryggning.se, prisad.se eller annan marknadsplats.
Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv kopp socker
144 gram druvsaft (ca tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några andra tillsatser
En flaska där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att bruka destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ännu mer reducera kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka likaså fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på nätet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig färdig att göra vin
Ta tratten och häll efteråt saften i behållaren.
Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll sedan i dubbelt så mycket vatten.
Om du har 3 burkar saft, häll sex burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt enhetlig.
Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret bör vara helt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den redo för tillämpning.
När jästen är klar, tillsätt också denna till blandningen du har och skaka igen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt vis att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det måste vara väl gjort och tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen fungerar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med hjälp av gas som genereras från jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är gott!
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.