Testa att producera väldigt billigt vin hemma
Vid måltiderna är det inte alltid som samtliga har råd att unna sig ett ordentligt gott vin.
Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att förtära till ackompanjemang av denna förfriskning.
Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.
Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.
Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt eftersom det är oerhört rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan köpa vin, är allt inte förlorat.
Vem som helst kan producera ett någorlunda bra vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man åstadkommer detta.
Innan vi startar skall jag att det ett mycket enklare sätt som också ger ett smakrikare vin. Inhandla en vinsats från hembryggning.se Här ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.
Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej har några andra tillsatser
En butelj där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ytterligare minska kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna
Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst fungera också fast smaken blir tyvärr därefter.
Kolla på nätet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering och assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att tillverka vin
Ta tratten och häll efteråt saften i behållaren.
Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.
Om du har 3 burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop till dess blandningen blir totalt enhetlig.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen grundligt.
Sockret bör vara fullständigt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den färdig för tillämpning.
När jästen är redo, addera även denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett särskilt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.
Det måste vara väl gjort och tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett bevis på att jästen fungerar väl.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst innehållandes gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen igång.
Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.
Ditt vin är klart!
Nu måste du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt!
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.